Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Eskişehir’de faaliyet gösteren Doruk Madencilik’te işçilerin alacaklarına ilişkin yürütülen görüşmelerin anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu. Sağlanan mutabakat kapsamında ödemelerin belirlenen bir takvim çerçevesinde yapılacağı bildirildi.
BAKANLIK SÜRECİ YAKINDAN TAKİP ETTİ
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sürecin başından itibaren tüm taraflarla görüşmelerin sürdürüldüğü ve işçi ile işveren arasında uzlaşı zemini oluşturulduğu ifade edildi. Yapılan müzakereler sonucunda tarafların protokol üzerinde anlaşmaya vardığı belirtildi.
ÖDEMELER TAKVİME BAĞLANDI
Açıklamada, imzalanan protokol ile işçilerin hak ve alacaklarının güvence altına alındığı vurgulandı. Ödemelerin belirlenen plan doğrultusunda gerçekleştirileceği ve sürecin resmi takvime bağlandığı kaydedildi.
EYLEMLER SONA ERDİ
Uzlaşının ardından işçilerin devam eden eylemlerini sonlandırma kararı aldığı bildirildi. Bakanlık, çalışma hayatında sosyal diyalog ve iş barışının korunması için benzer süreçlerin titizlikle sürdürüleceğini açıkladı.