TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP’nin ara seçim çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, konuya ilişkin karar yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda olduğunu belirtti.
Kurtulmuş, ara seçim tartışmalarına ilişkin yöneltilen soruya, “Anayasa ve iç tüzüğe göre bu konudaki karar alma yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nindir. Şartlar yerine geldiğinde ara seçim olur. Ama buna karar verecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'dur” ifadeleriyle yanıt verdi.
“İNİSİYATİF TBMM BAŞKANLIĞI’NDA DEĞİL”
TBMM Başkanlığı’nın bu konuda herhangi bir yetkisi bulunmadığını vurgulayan Kurtulmuş, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bu konuda en küçük inisiyatif bırakılmamıştır” dedi.
ANAYASA VURGUSU YAPTI
Kurtulmuş açıklamasında, “Bunu diyen arkadaşların anayasayı ve iç tüzüğü okumalarını tavsiye ederim” ifadelerine de yer verdi.