Muğla’da Kadın Acil Destek Uygulaması üzerinden yapılan ihbara müdahale eden polis memuru Tayfun Baş, silahlı saldırıda şehit oldu. Olay, Menteşe ilçesine bağlı Şeyh Mahallesi Pazaryeri Sokak’ta bulunan bir iş yerinde meydana geldi.
İddiaya göre iş yerinde bulunan H.S, telefonundaki KADES uygulaması üzerinden yardım ihbarında bulundu. İhbar üzerine bölgeye İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
ESKİ EŞİ SİLAHLA ATEŞ AÇTI
Olay yerine giden polis memuru Tayfun Baş ile iş yerindeki H.S’ye, kadının eski eşi olduğu belirtilen ve İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli uzman çavuş G.Y. tarafından silahla ateş açıldı.
Saldırıda polis memuru Tayfun Baş ile H.S. yaralanırken, G.Y’nin de aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu belirtildi.
TAYFUN BAŞ ŞEHİT OLDU
Ağır yaralanan polis memuru Tayfun Baş, sağlık ekiplerince Menteşe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Baş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, yaptığı açıklamada Tayfun Baş’ın Muğla Asayiş Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli olduğunu belirterek, şehit polis için başsağlığı mesajı yayımladı.
YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Saldırıda ağır yaralanan H.S. ile intihar girişiminde bulunduğu belirtilen G.Y’nin Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.