Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Sosyal medyada 'terör' temizliği: Binlerce hesaba erişim engeli getirildi

Terör propagandası ve dezenformasyonla mücadele kapsamında, son bir ayda FETÖ ile bağlantılı olan 2 bin 702 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.

GÜNDEM 12.07.2026 11:01 Buket Saymaz 133 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Sosyal medyada 'terör' temizliği: Binlerce hesaba erişim engeli getirildi
Paylaş:
N

İletişim Başkanlığının koordinasyonunda Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) ortak çalışmaları sonuç verdi. Yapılan incelemeler neticesinde, son bir ay içinde FETÖ ve FETÖ ile iltisaklı olduğu tespit edilen 2 bin 702 sosyal medya hesabı hakkında erişim engeli tedbirleri uygulandı.

BİN 1652 HESAP HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Son iki ayda gerçekleştirilen teknik incelemeler ve dijital ağ analizleri sonucunda siber alandaki önlemler genişletildi. Terörizmi öven, teşvik eden, dezenformasyon yayan ve Türkiye'ye yönelik psikolojik harekât faaliyetlerinde bulunduğu belirlenen bin 652 sosyal medya hesabı hakkında da Adalet ve İçişleri bakanlıkları başta olmak üzere ilgili kurumların koordinasyonuyla hukuki ve idari işlemler başlatıldı. Bu hesaplara yönelik erişim engeli kararları da uygulamaya konuldu.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI MÜCADELE AYNI KARARLILIKLA SÜRÜYOR"

Yapılan analizler, terör örgütlerinin yalnızca fiziki alanda değil, dijital platformlarda da organize ve sistematik şekilde propaganda faaliyetleri yürüttüğünü ortaya koydu. Bu yapıların manipülasyon, algı yönetimi ve dezenformasyon yoluyla toplumsal huzur, milli birlik ve kamu düzenini hedef aldığı vurgulandı.

İletişim Başkanlığı tarafından, terörle mücadelenin sahada, sınır ötesinde ve dijital mecralarda aynı kararlılıkla sürdürüldüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dijital alan milli güvenliğin ayrılmaz bir parçasıdır. Terör örgütlerinin sosyal medya ve dijital platformları propaganda, eleman temini, finansman, dezenformasyon ve psikolojik harekât amacıyla kullanmalarına izin verilmeyecektir."

İletişim Başkanlığı, ilgili kurumlarla birlikte dijital ekosistemin izlenmeye devam edileceğini, milli güvenliği hedef alan tehditlere karşı gerekli tedbirlerin alınacağını ve vatandaşların dezenformasyona karşı doğru bilgiyle buluşturulmasının sürdürüleceğini aktardı. Açıklamada ayrıca, bu yıl 15 Temmuz darbe girişiminin 10. yıl dönümünün idrak edildiği hatırlatılarak, devletin FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelesini aynı kararlılıkla sürdürdüğü vurgulandı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
15 Temmuz'un izini 10 yıldır bedenlerindeki kurşunla taşıyorlar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
15 Temmuz'un izini 10 yıldır bedenlerindeki kurşunla taşıyorlar
WhatsApp
İhbar Hattı