Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütünün Cenevre’de düzenlediği 114. Uluslararası Çalışma Konferansı’nda İsrailli diplomat Waleed Gadban’a tepki gösterildi. Salondaki protestolar nedeniyle Gadban konuşmasını tamamlayamadan bir sonraki konuşmacıya geçildi.
BM KONFERANSINDA İSRAİLLİ YETKİLİYE TEPKİ
Konferansın Genel Kurul oturumunda söz alan İsrailli yetkili, çok sayıda katılımcının protestosuyla karşılaştı. Bakanlar, sendika temsilcileri, işçi ve işveren temsilcileri masalara vurarak tepki gösterdi.
TÜRK HEYETİ DE PROTESTOYA KATILDI
Salonda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk heyeti ve Türkiye’den gelen sendika temsilcileri de protestolara destek verdi. Bazı katılımcıların “Özgür Filistin” yazılı atkılar taktığı görüldü.
FİLİSTİN BAYRAĞI AÇILDI, OTURUMDA GERGİNLİK YAŞANDI
Protesto sırasında bazı yetkililer Filistin bayrağı açtı. Güvenlik görevlileri bayrakların indirilmesini isterken, Konferans Başkanı Juan Castillo’nun uyarılarına rağmen tepkiler sürdü.