İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içinde büyük yankı uyandıran görüntülü mesajına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Dilek İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun dün "Gerektiğinde arınmasını da bilir, iç muhasebesini yapmasını da" ifadelerini kullandığı videoyu izleyemediğini belirtti.
"İÇİM EL VERMEDİ, İZLEYEMEDİM"
T24'e konuşan Dilek İmamoğlu, eski genel başkanın yayımladığı videolu mesajla ilgili soruya, "Kılıçdaroğlu’nun videosunu izleyemedim, içim el vermedi" yanıtını verdi. Açıklamalarında eşi Ekrem İmamoğlu'nun devam eden dava ve tutukluluk sürecine de değinen İmamoğlu, cezaevi sürecinin aileler üzerindeki etkisini şu sözlerle dile getirdi:
"Dört bayramdır insanlar cezaevinde ve önümüzdeki hafta yine bir bayram var. Hem içeridekilere hem ailelere, kendime de sabır ve güç diliyorum. Bu dava delilsiz bir dava, insanlar ifadelerini geri çekiyor, insanlar aileleriyle birlikte cezalandırılıyor."
KILIÇDAROĞLU: SUSMAMI BEKLEYENLER VAR
CHP’nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden "Bu güzel ülkenin vicdan sahibi, yurtsever ve asil yurttaşlarına" başlığıyla bir video paylaşmıştı. Siyaseti temiz tutmanın herkesin namus borcu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, videosunda şu ifadelere yer vermişti:
"Bu ağır sorumluluk herkesten önce ve herkesten daha fazla CHP’lilerin görevidir. Çünkü CHP koca bir çınardır. Kardeşlerim, hele ki bu ulu çınarın gölgesi haramın ve kirlenmişliğin sığınağı asla ve asla olamaz. Gerektiğinde arınmasını da bilir, iç muhasebesini yapmasını da. Ama yolundan asla dönmez. Benden susmamı veya başka şeyler söylememi bekleyenler var. Beni iyi dinleyin: Kemal Kılıçdaroğlu milletin ve partisinin çıkarlarını kendi ikbali için müzakere etmez. Bin kere toprak olur da bin kere çiçek açar namuslu, dürüst evlatlarının elinde ama eğilip bükülmez. İftiralarınız da tehditleriniz de vız gelir. Ben doğruyu söylerim, ben hakikatin yanında dururum."