Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Ankara kulisleri hareketli: Meclis’te 7. grup ihtimali

CHP'den ihraç edilen vekillerin Türkiye İşçi Partisi (TİP) çatısı altında yeni bir grup kurması ihtimali gündeme geldi. Kulislerde "7'nci grup" senaryoları konuşuluyor.

SİYASET 15.06.2026 12:15 Helin Aygün 272 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Ankara kulisleri hareketli: Meclis’te 7. grup ihtimali
Paylaş:
N

Mutlak butlan kararı sonrası ikiye bölünen CHP'de, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında büyüyen gerilim Meclis'e sıçrıyor. Ankara kulislerinde, ihraç edilen Özel’e yakın isimlerin Türkiye İşçi Partisi (TİP) çatısı altında birleşerek Meclis'te 7'nci bir grup kurma ihtimali konuşuluyor.

"TBMM'DE 7. GRUP" İHTİMALİ

Ekonomi gazetesinde yer alan habere göre, CHP'den ihraç edilen vekil sayısının artması durumunda Meclis'te yeni bir siyasi oluşumun doğabileceği değerlendiriliyor. Muhalefet bloğundaki bu olası bölünmenin, ana muhalefetin Meclis'teki gücünü zayıflatacağını savunan bazı isimlerin, daha etkin bir temsil için bu formül üzerinde çalıştığı ifade ediliyor.

ERKAN BAŞ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E TEKLİF İDDİASI

Ankara kulislerinde ayrıca, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın bu doğrultuda Özgür Özel'e bir teklif sunduğu da dolaşıyor. Bu iddianın gerçekleşmesi halinde TBMM'deki mevcut grup yapısının köklü bir değişime uğrayacağı yorumları yapılıyor.

GRUP YÖNETİMİNDE BOŞLUK

Geçtiğimiz hafta dokuz milletvekilinin üyeliklerinin tedbirli olarak askıya alınması, CHP'nin TBMM içi işleyişinde yeni bir tartışma dalgası başlattı. İhraç listesinde Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın'ın da bulunması nedeniyle, grup yönetiminde oluşan liderlik boşluğunun nasıl doldurulacağı belirsizliğini koruyor.

TBMM kayıtlarına göre şu anda CHP'nin tek grup başkanvekili olarak Murat Emir görünüyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun boşalan görevlere doğrudan atama yapabileceği belirtiliyor.

GÖZLER CHP GRUP TOPLANTISINDA

Liderlik krizi sonrası yaşanan “CHP Grup Toplantısı’nı kim yapacak?” sorusu, geçtiğimiz hafta Kılıçdaroğlu’nun geri adım atarak Genel Merkez’de konuşması ile çözüme ulaşmıştı. CHP'nin yarın gerçekleştirmesi planlanan grup toplantısının nasıl yapılacağı ve yeni bir tartışmanın yaşanıp yaşanmayacağı belirsizliğini koruyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Yeni parti seçeneği masada: Özgür Özel'i bekleyen 4 büyük tehlike var
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yeni parti seçeneği masada: Özgür Özel'i bekleyen 4 büyük tehlike var
WhatsApp
İhbar Hattı