Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Doğal hidrojen artık maden sayılacak

Maden Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle doğal hidrojen üçüncü grup madenler arasına alındı, rödövans sözleşmelerindeki sicil işlemleri hızlandırıldı.

ENERJİ 31.07.2026 08:33 Dicle Toğal 76 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Doğal hidrojen artık maden sayılacak
Paylaş:
N

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden Yönetmeliği’nde doğal hidrojen kaynakları ile rödövans sözleşmelerini kapsayan yeni bir düzenlemeye gitti. Resmî Gazete’de yayımlanan değişiklikle hidrojenin hukuki konumu açıklığa kavuşturulurken sözleşme fesihlerinin sicile işlenme süreci de kolaylaştırıldı.

DOĞAL HİDROJEN ÜÇÜNCÜ GRUP MADEN OLDU

Maden Kanunu’nun madenlerin sınıflandırılmasına ilişkin bölümüne hidrojen gazı da eklendi. Böylece jeotermal, doğal gaz ve petrol sahalarının dışında bulunan doğal hidrojen kaynakları üçüncü grup maden kapsamında değerlendirilecek.

HİDROJEN KAYNAKLARININ HUKUKİ STATÜSÜ NETLEŞTİ

Düzenlemeyle doğal hidrojenin aranması ve işletilmesine ilişkin mevzuat zemini belirginleşti. Hidrojen gazı, yönetmelikte karbondioksitle aynı maden grubunda yer alacak.

RÖDÖVANS SÖZLEŞMELERİNDE YENİ DÖNEM

Rödövans sözleşmelerinin tek taraflı olarak maden sicilinden silinmesi için aranan kesinleşmiş mahkeme kararı şartı kaldırıldı. Feshe ilişkin mahkeme kararının verilmesi, karar kesinleşmeden sicil işlemlerinin yapılabilmesi için yeterli olacak.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Dicle Toğal
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Trump: Hamas silah bırakacak, İsrail Gazze’den çekilecek
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Trump: Hamas silah bırakacak, İsrail Gazze’den çekilecek
WhatsApp
İhbar Hattı